raw living
gezondheid & welzijn happy man
workschops raw living food voedingsadvies
live the sunfood life
home producten workshops events contact

raw food
webshop
voedingsadvies
boeken
artikels
recepten
links
media

 

Recepten

Basis rauwe kaas

  • 500g pijnboompitten
  • gefilterd water om een homogene massa te bekomen
  • 1 eetlepel zeezout (naar smaak)

Werkwijze:
Doe de pijnboompitten, het water en het zeezout in een blender (Vita-Mix). Alles goed mengen tot een homgene dikke vloeibare pap. Dit mengsel in een glazen bokaal gieten en afdekken met een gaasje. De bokaal mag maar half vol zijn omdat de kaas door de fermentatie gaat rijzen. In een donkere kast op kamertemperatuur bewaren gedurende 48 uur. Vervolgens kan je er heerlijke kruiden onder doen zoals dille, ajuin, ... Bewaard in de ijskast gedurende max. 5 dagen. Smakelijk!.

Amandelmelk

  • 1 handvol geweekte amandelen (een nachtje weken) of andere noten en zaden
  • 1,5l gefilterd water
  • dadels of rauwe honing (naar smaak)
  • kruiden: kaneel, nootmuskaat (naar smaak)

Werkwijze:
Doe de geweekte amandelen in een blender (Vita-Mix) met het water. Alles goed mengen. Dit mengsel door een zeef of notenzak doen en de melk terug in de blender doen. Vervolgens de dadels of honing en de kruiden toevoegen en nog even mixen. Smakelijk!.

Mango pudding

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 rijpe mango, gepeld en ontpit
  • ½ tas mesquite poeder
  • ½ tas gepeld hennep zaad
  • ½ tas cocosnoot water
  • ½ tas lucuma poeder
  • 1 theelepel cocosnootolie
  • 1 soeplepels rauwe agave nectar

Werkwijze:
Alles goed mengen, maak gebruik van een Vita-Mix blender of een andere blender met een hoog vermogen.
Smakelijk

Echte chocolade pudding

Ingrediënten voor 2 personen:

  • ½ tas geplette cacao bonen of nibs (kan je bekomen door cacaobonen in een koffiemolen te vermalen of door ze te pletten met morter & pestel)
  • 1 rijpe avocado, gepeld en ontpit
  • ½ tas carob poeder
  • 10 dadels, ontpit en geweekt in water
  • 2 soeplepels rauwe agave nectar

Werkwijze:
Alles goed mengen, maak gebruik van een blender. Wanneer de smaak te bitter is, kan je meer agave nectar toevoegen.
Smakelijk!

Chocolade cake

Ingrediënten Cake:

  • 250g cacao nibs
  • 250g brazielnoten
  • 250g lucuma
  • 6 eetlepels rauwe agave nectar
  • 150ml water

Ingrediënten glazuur:

  • 2 avocado's
  • 30g rauwe chocoladepoeder
  • 2 eetlepels rauwe agave nectar
  • 60ml water

Werkwijze:
Vermaal de nibs en noten apart in een koffiemolen. Doe de vermalen noten en nibs in een kom samen met de agave en het lucuma poeder. Vermeng al deze ingrediënten met uw handen tot een egaal fijn poeder.

Voeg geleidelijk aan het water toe totdat het deeg een bal vormt. Doe dit mengsel in een springvorm en laat een paar uren in de ijskast staan.

Om het glazuur te maken, doe je alle ingrediënten (2 avocado', 30g rauwe chocoladepoer, 2 eetlepels rauwe agave nectar en 60ml water) in een blender. Blenden tot een crèmige massa.

Wanneer de cake gezet is, kan je hem uit de springvorm verwijderen en de bovenkant en zijkanten besmeren met het glazuur.

De cake kan bewaard worden in de ijskast tot 2 weken in een luchtdichte doos.

Mocht je bepaalde ingrediënten niet vinden of kennen, neem een kijkje in onze webshop of neem contact met ons op.

rauwe chocolade

Onze webshop is in testfase. Voor een volledig productengamma, klik hier voor een up-to-date prijslijst!

de beste workshops ooit

 

 
home | producten | workshops | events | contact | raw food

 

 

© 2007 raw living. Alle rechten voorbehouden. Last updated: 01-Mar-2011