raw
food
webshop
voedingsadvies
boeken
artikels
recepten
links
media
|
|
Recepten
Basis rauwe kaas
- 500g pijnboompitten
- gefilterd water om een homogene massa te bekomen
- 1 eetlepel zeezout (naar smaak)
Werkwijze:
Doe de pijnboompitten, het water en het zeezout in een blender (Vita-Mix).
Alles goed mengen tot een homgene dikke vloeibare pap. Dit mengsel in een glazen bokaal gieten en afdekken met een gaasje. De bokaal mag maar half vol zijn omdat de kaas door de fermentatie gaat rijzen. In een donkere kast op kamertemperatuur bewaren gedurende 48 uur. Vervolgens kan je er heerlijke kruiden onder doen zoals dille, ajuin, ... Bewaard in de ijskast gedurende max. 5 dagen. Smakelijk!.
Amandelmelk
- 1 handvol geweekte amandelen
(een nachtje weken) of andere noten en zaden
- 1,5l gefilterd water
- dadels of rauwe honing
(naar smaak)
- kruiden: kaneel, nootmuskaat
(naar smaak)
Werkwijze:
Doe de geweekte amandelen in een blender (Vita-Mix) met het water.
Alles goed mengen. Dit mengsel door een zeef of notenzak doen en
de melk terug in de blender doen. Vervolgens de dadels of honing
en de kruiden toevoegen en nog even mixen. Smakelijk!.
Mango
pudding
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 rijpe mango, gepeld
en ontpit
- ½ tas mesquite
poeder
- ½ tas gepeld
hennep zaad
- ½ tas cocosnoot
water
- ½ tas lucuma poeder
- 1 theelepel cocosnootolie
- 1 soeplepels rauwe agave
nectar
Werkwijze:
Alles goed mengen, maak gebruik van een Vita-Mix blender of een
andere blender met een hoog vermogen.
Smakelijk
Echte
chocolade pudding
Ingrediënten voor 2 personen:
- ½ tas geplette
cacao bonen of nibs (kan je bekomen door cacaobonen in een koffiemolen
te vermalen of door ze te pletten met morter & pestel)
- 1 rijpe avocado, gepeld
en ontpit
- ½ tas carob poeder
- 10 dadels, ontpit en
geweekt in water
- 2 soeplepels rauwe agave
nectar
Werkwijze:
Alles goed mengen, maak gebruik van een blender. Wanneer de smaak
te bitter is, kan je meer agave nectar toevoegen.
Smakelijk!
Chocolade
cake
Ingrediënten Cake:
- 250g cacao nibs
- 250g brazielnoten
- 250g lucuma
- 6 eetlepels rauwe agave
nectar
- 150ml water
Ingrediënten glazuur:
- 2 avocado's
- 30g rauwe chocoladepoeder
- 2 eetlepels rauwe agave
nectar
- 60ml water
Werkwijze:
Vermaal de nibs en noten apart in een koffiemolen. Doe de vermalen
noten en nibs in een kom samen met de
agave en het lucuma poeder. Vermeng al deze ingrediënten met
uw handen tot een egaal fijn poeder.
Voeg geleidelijk aan het water toe totdat het
deeg een bal vormt. Doe dit mengsel in een springvorm en laat een
paar uren in de ijskast staan.
Om het glazuur te maken, doe je alle ingrediënten
(2 avocado', 30g rauwe chocoladepoer, 2 eetlepels rauwe agave nectar
en 60ml water) in een blender. Blenden tot een crèmige massa.
Wanneer de cake gezet is, kan je hem uit de
springvorm verwijderen en de bovenkant en zijkanten besmeren met
het glazuur.
De cake kan bewaard worden in de ijskast
tot 2 weken in een luchtdichte doos.
Mocht je bepaalde ingrediënten niet vinden
of kennen, neem een kijkje in onze webshop of neem contact
met ons op.
|
|
Onze webshop is in testfase. Voor een volledig productengamma, klik hier voor een up-to-date prijslijst!
|
|
|