raw living
gezondheid & welzijn happy man
workschops raw living food voedingsadvies
live the sunfood life
home producten workshops events contact

Hoe bestellen?
Uniek gamma?

Voeding
Gezonde zoetstoffen

Gezonde olieën/vetten
Rauwe chocolade
Superfoods

Groene voeding
Gedroogde vruchten & poeders
NIEUW! Rauwe olijven
Supplementen
NIEUW! Zeezout en zeewier
Rauwe noten en zaden
Rauwe noten- en zaden pasta's
Paketten/Cadeau
Detox


Hulpmiddelen
Juicers
Blenders
Droogovens
Saladacco
Zappers
Q-link
Spiralizer
Nut Milk & Sprout Bag
Boeken

 
Mangosteen juice / Mangostan vruchtendrank

Item

1018
Omschrijving

Mangosteen juice / Mangostan vruchtendrank
750 ml, sap van de puree van de hele mangostanvrucht

Prijs per eenheid
37.00€

Mangosteen juice / Mangostan vruchtendrank

Xanthonen de kracht in de mangosteen

Al eeuwenlang wisten de mensen in Zuidoost Azië alles over de 'vele gezondheidsvoordelen' van de mangosteenvrucht. Nu ondersteunt de wetenschap wat zij al lang wisten. Zo wordt de oude wijsheid van Zuidoost Azië onderbouwd met de moderne wetenschap. Met de verzamelde kennis van de oud Aziatische geneeskunde, doorgegeven aan de Europese ontdekkingsreizigers, is het geen wonder dat er zo veel modern onderzoek is gedaan naar mangosteen en zijn heilzame eigenschappen. Een grote hoeveelheid van moderne studies en onderzoeken was gericht op het ontsluieren van de geheimen van dit merkwaardige fruit. In feite hebben wetenschappers de samenstelling in de mangosteen geïdentificeerd die verantwoordelijk is voor de helende karakteristieken.

Xanthonen super antioxidanten!

Vandaag de dag weet bijna iedereen van vrije radicalen en antioxidanten af (ORAC scores van populaire antioxidanten). Vrije radicalen vallen elke seconde van elke dag de cellen in onze lichamen aan. Antioxidanten beschermen onze cellen en voorkomen zo de schade aan onze cellen. Vooral vitamine C en E zijn bekend om hun eigenschappen als antioxidanten. Antioxidanten beschermen ons tegen kanker en infectieziekten. Maar wist u dat er een antioxidant bestaat dat nog sterker is dan elke vitamine? Deze krachtige, levensversterkende substantie noemt men Xanthoon. In feite is er een hele familie van Xanthonen en de meest dynamische van deze zijn gevonden in de verbazingwekkende mangosteen.

Een Familie van krachtige phytonutriënten

Xanthonen zijn natuurlijke chemische substanties die onlangs nog werden geprezen door talrijke wetenschappers en onderzoekers. Xanthonen zijn onderzocht op hun therapeutische kracht, nadat men vermoedde dat ze een aantal farmacologische eigenschappen bezaten.

  • Ondersteunt microbiologisch evenwicht
  • Onderhoudt een gezond immuunsysteem
  • Bevordert de flexibiliteit van de gewrichten
  • Verschaft positieve mentale ondersteuning

Het merkwaardige is dat de gehele mangosteen, een ware goudader blijkt van deze super heilzame Xanthonen. Er zijn meer dan 200 Xanthonen in de natuur. Elke Xanthoon kan specifieke effecten hebben op het lichaam. Wat merkwaardig is aan de mangosteen is dat er meer dan 44 Xanthonen geïdentificeerd zijn in de schil, wat het de meest rijke bron aan Xanthonen maakt in de wereld. De mangosteen kan ook voor uw gezondheid voordelen brengen!

Het onderzoek naar Xanthonen

Slechts 6 van de Xanthonen zijn nauwkeurig bestudeerd. Hoewel we niet precies weten waarom de mangosteen werkt op onze lichamelijke conditie, weten we dat het te maken heeft met het feit dat ze 's werelds meest krachtige bron zijn van Xanthonen. Elke Xanthoon heeft zijn eigen effect en wanneer deze gecombineerd worden ondersteunen zij de gezondheid van het hele lichaam. Xanthonen zijn decennia lang het onderwerp van uitgebreid onderzoek geweest. Ze zijn gevonden in een select aantal planten uit het regenwoud, maar in geen andere vrucht worden meer Xanthonen gevonden dan in de schil van de mangosteenvrucht. De twee meest heilzame Xanthonen die gevonden zijn in de mangosteen hebben de naam Alpha Mangostin en Gamma Mangostin gekregen. Geïsoleerd en grondig getest door onderzoekers dragen deze twee Xanthonen een groot aantal voordelen. Volgens de vakbladen Free Radical Research, Journal of Pharmacology en de Indian Journal of Experimental Biology, hebben deze Xanthonen een positief effect op cardiovasculaire gezondheid; hebben zij van nature een antibiotisch, antivirale en ontstekingsremmende werking en behoren zij tot de krachtigste antioxidanten die in de natuur gevonden zijn. We hebben een aantal onderzoeksrapporten voor u verzameld, die u geheel kan opvragen klik hier...

Xanthonen worden ook wel adaptogenen genoemd; stoffen die de unieke kwaliteit bezitten dat ze het lichaam op allerlei manieren helpen zich aan te passen. Ze bezitten sterke oxidatieremmende werking, van antioxidanten is reeds vele jaren bekend dat zij een belangrijke rol spelen in het beperken van het schadelijk effect van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor schade aan cellen, waarbij gedacht kan worden aan de rol die vrije radicalen spelen bij chronische degeneratieve aandoeningen, bijvoorbeeld bij reuma en de ziekte van Parkinson.

(Dit product is niet bedoeld om ziekte te diagnosticeren of te behandelen. Deze info is uitsluitend informatief en mag niet gezien worden als medisch advies. Personen die medische klachten ervaren worden aangeraden contact op te nemen met een arts.)

 
home - producten - workshops - events - contact - raw food - raw art - raw interior design
© 2007 raw living. Alle rechten voorbehouden. Last updated: 27-Jun-2008